The

Woodland

House

A

unique

woodland

house

was

constructed

as

a

private

home

for

a

family

in

Wales,

in

the

United

Kingdom.

The

house,

which

was

designed

by

architect

Simon

Dale,

was

built

in

2008.

The

owner

of

the

woods

gave

Simon

and

his

family

a

section

of

land

for

free,

after

they

offered

to

take

care

of

the

nearby

woodland

area.

The

family

wanted

to

build

a

house

that

supported

a

natural,

healthy

lifestyle,

so

an

eco-friendly

home

that

blended

with

its

surroundings

was

an

ideal

option

for

them.

They

wanted

to

create

a

sustainable

lifestyle

that

had

little

impact

on

the

environment.

The

woodland

house

was

built

by

the

family,

with

some

help

from

visiting

friends

and

curious

people

passing

by.

The

entire

house,

from

start

to

finish,

took

just

four

months

to

complete.

The

site

for

the

house

was

chosen

so

it

could

be

nestled

into

the

hillside

and

be

well

protected

from

the

weather.

When

the

site

was

dug

out,

stone

and

mud

was

able

to

be

reused

for

the

foundations

and

retaining

walls.